Reseptit

Tomaatti-kikhernepasta

Tomaatti-kikhernepasta on maukas ja kevyt ruoka. Siinä on on vain 420 kcal/100g. Mausta pasta sitruunamehulla, yrteillä ja mustapippurilla.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g spagettia tai fettuccine-pastaa
  • 1 prk(400g) kikherneitä
  • 1 punasipuli
  • 2 tl öljyä
  • 2 tl kapriksia
  • 4 tomaattia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • mustapippuria
  • 2 tl sitruunan mehua
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Nosta pasta suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kikherneet.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Anna sipulin pehmetä hetki öljyssä. Lisää kaprikset, kuutioidut tomaatit mehuineen sekä pyree. Lisää joukkoon kikherneet.

3. Anna kiehua muutama minuutti. Mausteeksi rouhittua mustapippuria, sitruunamehua ja hienonnettu persilja. Valuta pasta ja tarjoile kastikkeen kanssa.

Juttua muokattu 22.1.2021 klo 9.46. Tekovaiheisiin lisätty kikherneiden lisääminen.

X