Reseptit

Tomaatti-linssikeitto

14.9.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
2 rkl neitsytkookosöljyä
2 dl punaisia linssejä
1 tl savustettua paprikajauhetta
3 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 tlk säilyketomaatteja
0,5 l kasvislientä tai vettä
1 rkl hunajaa
1 dl lehtipersiljaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Linsseistä ja tomaatista syntyy samettinen ja ruokaisa keitto.

1. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili.

2. Kuumenna kookosöljy kattilassa ja kuullota sipulit ja chili pehmeiksi. Lisää huuhdotut linssit, paprikajauhe ja inkivääri ja sekoittele hetki. Lisää sitten säilyketomaatit liemineen, kasvisliemi ja hunaja. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20–30 minuuttia.

3. Lisää lehtipersilja ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.

4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Katso myös:

Linssi-daal, Ruoka.fi

Linssipata ja valkosipulipinaatti, Ruoka.fi

Pakistanilainen linssimuhennos, Kotiliesi.fi