Reseptit

Tomaatti-linssikeitto

Pirteä tomaatti-linssikeitto on kasvisruokien kärkijoukkoa. Tomaatit ovat terveyspommeja, kun taas linssit antavat ruokalajiin kasvisproteiinia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Linsseistä ja tomaatista syntyy samettinen ja ruokaisa keitto.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-linssikeitto

  • 1 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 rkl neitsytkookosöljyä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 3 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 tlk säilyketomaatteja
  • 1/2 l kasvislientä tai vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Tomaatti-linssikeitto valmistuu helposti ja nopeasti näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtaise ja hienonna chili.

2. Kuumenna kookosöljy kattilassa ja kuullota sipulit ja chili pehmeiksi. Lisää joukkoon huuhdotut linssit, paprikajauhe ja inkivääri ja sekoittele hetki. Lisää sitten säilyketomaatit liemineen, kasvisliemi ja hunaja. Kiehauta ja keitä aineksia miedolla lämmöllä kannen alla 20–30 minuuttia.

3. Lisää lehtipersilja ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.

4. Tarkista tomaattisen linssikeiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Vinkki: Tarjoa tomaatti-linssikeitto tuoreiden sämpylöiden ja helpon avokadotahnan kanssa. Jos haluat voit pyöristää keiton makua luonnon jogurtilla. Jogurtin voi myös säväyttää tilkalla sitruuna-tai limemehua.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään pakistanilainen linssimuhennos

X