Reseptit

Tomaatti-mascarponelasagne

Hyvä lasagne on yhdistelmä rapeaa pintaa ja mehevyyttä. Tässä on molempia. Tomaatti-mascarponelasagne vain paranee, kun se lämmitetään uudelleen

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaattiseos

  • 2 prk säilöttyjä minitomaatteja
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuina
  • 2 dl hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa
  • 1–1,5 tl suolaa
  • 0,5 tl murskattua mustapippuria
  • 2–3 rkl sokeria

Juustoseos

  • 500 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 0.5 dl vettä
  • 1 tl chilijauhetta
  • ripaus suolaa
  • 8–10 lasagnelevyä

Pinnalle

  • noin 100 g Taleggio-juustoa viipaleina

Valmistusohje

Tomaatti-mascarponelasagne tehdään näin helposti:

1. Sekoita tomaattiseoksen ainekset keskenään.

2. Notkista mascarpone vedellä ja lisää mausteet.

3. Kokoa tomaatti- ja juustoseoksista sekä lasagnelevyistä kerroksittain lasagne keskikokoiseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Asettele pinnalle taleggioviipaleet.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä vuoka foliolla ja anna vetäytyä 15–20 minuuttia. Tarjoile tomaatti-mascarponelasagne raikkaan salaatin kera.

Lue vinkit täydelliseen lasagneen ja katso kaikki parhaat lasagnereseptimme liha-, kasvis ja vegaanisiin lasagneihin.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvislasagne

X