Reseptit

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Helppo tomaatti­-mozzarellapiirakka maistuu alkupalana kuohuvan kera. Se sopii hienosti myös keväiseksi lounaaksi ja juhlapöytään.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-mozzarellapiirakka:

  • 300 g valmista pakastelehtitaikinaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 200 g juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 200 g minitomaatteja

Pinnalle:

  • 200 g mozzarellajuustoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vaaleaa balsamicoa
  • 1-2 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Sulata lehtitaikina ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 25×15 cm). Nosta taikina sopivan kokoiseen piirakka- tai uunivuokaan.

2. Sekoita ranskankerman joukkoon juustoraaste, kananmuna ja sinappi. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkapohjalle ja tasoita.

3. Puolita minitomaatit ja levitä ne juustomassan päälle.

4. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia niin, että se on saanut kauniin värin. Jäähdytä hieman.

5. Revi mozzarella pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy, balsamico, basilikanlehdet sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Levitä seos piirakan pinnalle ja leikkaa piirakka paloiksi.

6. Tarjoile naposteltavana alkudrinkkien kanssa.

Katso myös: Tomaatti-mozzarellapiirakka

Kotiliesi.fi: Tomaatti-mozzarellapiirakka

X