Reseptit

Mozzarellalla höystetty tomaattipiirakka

Helppo tomaatti­-mozzarellapiirakka maistuu alkupalana kuohuvan kera. Se sopii hienosti myös keväiseksi lounaaksi ja juhlapöytään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mozzarellalla höystetty tomaattipiirakka

  • 300 g valmista pakastelehtitaikinaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 200 g juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 200 g minitomaatteja

Pinnalle:

  • 200 g mozzarellajuustoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vaaleaa balsamicoa
  • 1-2 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Mozzarellalla höystetty tomaattipiirakka leivotaan valmistaikinasta helposti näin:

1. Sulata lehtitaikina ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 25×15 cm). Nosta taikina sopivan kokoiseen piirakka- tai uunivuokaan.

2. Sekoita ranskankerman joukkoon juustoraaste, kananmuna ja sinappi. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkapohjalle ja tasoita.

3. Puolita minitomaatit ja levitä ne juustomassan päälle.

4. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia niin, että se on saanut kauniin värin. Jäähdytä hieman.

5. Revi mozzarella pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy, balsamico, basilikanlehdet sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Levitä seos piirakan pinnalle ja leikkaa piirakka paloiksi.

6. Tarjoile mozzarellalla höystetty tomaattipiirakka naposteltavana alkudrinkkien, esimerkiksi Aperol Spritzin kanssa.

Katso myös: Tomaatti-mozzarellapiirakka

Kotiliesi.fi: Tomaatti-mozzarellapiirakka

X