Reseptit

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Tomaatti-mozzarellapiirakka maistuu pikinikillä, noutopöydän herkkuna, arkiateriana ja viimeistelee viikonlopun herkutteluhetket. Nauti hyvällä omalla tunnolla!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Piirakassa hurmaavat klassinen tomaatin ja mozzarellan liitto. Sipaisu Dijon-sinappia ja reilu kerros parmesaanijuustoa takaavat, ettei piirakasta puutu makua eikä mehevyyttä. Tomaatti-mozzarellapiirakka kruunataan lopuksi simppelillä basilikaöljyllä.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-mozzarellapiirakan pohjataikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 2 rkl Dijonin sinappia
  • 1–2 dl raastettua parmesaania
  • 8 luumutomaattia
  • 300 g mozzarellaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Tomaatti-mozzarellapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sekoita pohjataikinan ainekset keskenään joko monitoimikoneessa tai käsin nyppimällä. Painele taikina vuokaan ja anna pohjan levätä kylmässä noin tunti. Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

2. Sivele esipaistettu piirakkapohja sinapilla ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lado viipaleet piirakkapohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225-asteessa 20–30 minuuttia.

3. Sekoita basilika öljyyn sauva- tai tehosekoittimella. Mausta öljy suolalla ja pippurilla (sekä halutessasi valkosipulinkynnellä). Pirskottele öljyä tarjoiluvaiheessa piirakan päälle.

Vinkki: Tarjoa tomaatti-mozzarellapiirakka noutopöydän herkkuna, arki-illan ateriana salaatin kanssa tai leivo se piknik-evääksi.

Lue myös Kotiliesi.fi: Mozzarella on yksi maailman himoituimmista juustoista – katso, mihin kaikkeen suosikkijuusto sopii

X