Tomaatti-mozzarellapiirakka
Tomaatti-mozzarellapiirakka maistuu pikinikillä, noutopöydän herkkuna, arkiateriana ja viimeistelee viikonlopun herkutteluhetket. Nauti hyvällä omalla tunnolla!
Ainekset
Tomaatti-mozzarellapiirakan pohjataikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 125 g voita tai margariinia
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 2 rkl Dijonin sinappia
- 1–2 dl raastettua parmesaania
- 8 luumutomaattia
- 300 g mozzarellaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Tomaatti-mozzarellapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Sekoita pohjataikinan ainekset keskenään joko monitoimikoneessa tai käsin nyppimällä. Painele taikina vuokaan ja anna pohjan levätä kylmässä noin tunti. Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Sivele esipaistettu piirakkapohja sinapilla ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lado viipaleet piirakkapohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225-asteessa 20–30 minuuttia.
3. Sekoita basilika öljyyn sauva- tai tehosekoittimella. Mausta öljy suolalla ja pippurilla (sekä halutessasi valkosipulinkynnellä). Pirskottele öljyä tarjoiluvaiheessa piirakan päälle.
Vinkki: Tarjoa tomaatti-mozzarellapiirakka noutopöydän herkkuna, arki-illan ateriana salaatin kanssa tai leivo se piknik-evääksi.
Lue myös Kotiliesi.fi: Mozzarella on yksi maailman himoituimmista juustoista – katso, mihin kaikkeen suosikkijuusto sopii
Kommentit
Hei Nina,
ikävää, ettei resepti tuottanut toivotunlaista lopputulosta. Sinappia voi tosiaan laittaa hieman vähemmän, jos sen mausta ei pidä. Sinappi ja parmesaaniraaste ovat pohjalla kuitenkin myös siksi, että piirakkapohja ei pääsisi vetistymään liiaksi. Ehkäpä tomaattien ja mozzarellan valuttaminen auttaisi, ettei niistä valuisi ihan niin paljon nestettä paistamisen aikana?
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Kommentit
Piirakasta tulee aivan liian vetistä ja sinappia laittaisin vähemmän pistävän makunsa vuoksi.
Hei Nina,
ikävää, ettei resepti tuottanut toivotunlaista lopputulosta. Sinappia voi tosiaan laittaa hieman vähemmän, jos sen mausta ei pidä. Sinappi ja parmesaaniraaste ovat pohjalla kuitenkin myös siksi, että piirakkapohja ei pääsisi vetistymään liiaksi. Ehkäpä tomaattien ja mozzarellan valuttaminen auttaisi, ettei niistä valuisi ihan niin paljon nestettä paistamisen aikana?
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous