
Tomaatti-mustikkabruschettat
Makean hapokas tomaatti-mustikkasalsa rapeiden leipäviipaleiden kanssa toimii hienosti vaikkapa tervetuliaisnaposteltavana.
Ainekset
- 8 reilua viipaletta maalaisleipää
- n. 2 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi halkaistuna
salsa
- 4 kypsää isoa tomaattia
- 100 g pensasmustikoita
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 1/2 ruukkua basilikaa hienonnettuna
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
viimeistelyyn
- basilikanlehtiä
Valmistusohje
1. Valmista ensin salsa. Kuutioi tomaatit ja laita ne kulhoon. Lisää mustikat, valkosipuli, punasipuli ja basilika. Lisää myös öljy, etikka, sokeri sekä suola ja mustapippuri.
2. Kääntele maut sekaisin ja anna maustua hetki.
3. Paahda tai grillaa oliiviöljyllä sipaistut maalaisleipäviipaleet rapeiksi. Hiero rapeat pinnat halkaistulla valkosipulinkynnellä.
4. Lusikoi leiville salsaa ja viimeistele muutamalla basilikanlehdellä.
Bruschetta on mainiota pikkusyötävää:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous