Reseptit

Tomaatti-papukeitto ja aura-aioli

3.11.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 purkkia kokonaisia säilyketomaatteja
3 dl keitettyjä valkoisia papuja tai 1 purkki valkoisia säilykepapuja
2 rkl tomaattipyreetä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
5 dl kasvislientä
2 dl valkoviiniä
1 tl tummaa sokeria
1 tl suolaa
pari hyppysellistä chilihiutaleita
reilusti mustapippuria

Aura-aioli

2 valkosipulinkynttä
2 keltuaista
1.5 dl öljyä
1–2 rkl sitruunamehua
100 g murennettua Aura-juustoa
silputtua basilikaa ja/tai persiljaa

Valmistusohje

Aurajuustoaioli antaa kotitekoiselle tomaattikeitolle pikanttia täyteläisyyttä.

1. Kiehauta silputtu sipuli, valkosipulinkynnet ja tomaattipyree öljyssä. Kaada kattilaan tomaatit liemineen, valkoviini sekä kasvisliemi. Mausta sokerilla, suolalla, chilillä ja pippurilla. Anna keiton hautua hiljalleen 30–40
minuuttia. Voit halutessasi soseuttaa keiton sileämmäksi sauvasekoittimella. Lisää pavut valmiiseen keittoon.

2. Ota munat ja öljy hyvissä ajoin huoneenlämpöön aiolia varten. Erottele keltuaiset korkeaan kapeaan kulhoon tai kannuun. Vatkaa keltuaisia hetki sähkövatkaimella. Aloita öljyn lisääminen tippa kerrallaan samalla vatkaten. Lisää loput öljystä ohuena nauhana. Mausta valmis majoneesi sitruunamehulla ja valkosipulimurskalla. Lisää juusto murusina ja vatkaa seos sileäksi.

3. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Sekoita aioliin persilja ja/tai basilikasilppua.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *