Reseptit

Tomaatti-papukeitto ja aura-aioli

Tarjoa tomaatti-papukeitto aura-aiolilla voideltujen leipien kanssa.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 purkkia kokonaisia säilyketomaatteja
  • 3 dl keitettyjä valkoisia papuja tai 1 purkki valkoisia säilykepapuja
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 5 dl kasvislientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 tl tummaa sokeria
  • 1 tl suolaa
  • pari hyppysellistä chilihiutaleita
  • reilusti mustapippuria

Aura-aioli

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 keltuaista
  • 1.5 dl öljyä
  • 1–2 rkl sitruunamehua
  • 100 g murennettua Aura-juustoa
  • silputtua basilikaa ja/tai persiljaa

Valmistusohje

1. Kiehauta silputtu sipuli, valkosipulinkynnet ja tomaattipyree öljyssä. Kaada kattilaan tomaatit liemineen, valkoviini sekä kasvisliemi. Mausta sokerilla, suolalla, chilillä ja pippurilla. Anna keiton hautua hiljalleen 30–40 minuuttia. Voit halutessasi soseuttaa keiton sileämmäksi sauvasekoittimella. Lisää pavut valmiiseen keittoon.

2. Ota munat ja öljy hyvissä ajoin huoneenlämpöön aiolia varten. Erottele keltuaiset korkeaan kapeaan kulhoon tai kannuun. Vatkaa keltuaisia hetki sähkövatkaimella. Aloita öljyn lisääminen tippa kerrallaan samalla vatkaten. Lisää loput öljystä ohuena nauhana. Mausta valmis majoneesi sitruunamehulla ja valkosipulimurskalla. Lisää juusto murusina ja vatkaa seos sileäksi.

3. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Sekoita aioliin persilja ja/tai basilikasilppua.

X