Tomaatti-papukeitto ja aura-aioli
Tarjoa tomaatti-papukeitto aura-aiolilla voideltujen leipien kanssa.
Ainekset
- 2 purkkia kokonaisia säilyketomaatteja
- 3 dl keitettyjä valkoisia papuja tai 1 purkki valkoisia säilykepapuja
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl öljyä
- 5 dl kasvislientä
- 2 dl valkoviiniä
- 1 tl tummaa sokeria
- 1 tl suolaa
- pari hyppysellistä chilihiutaleita
- reilusti mustapippuria
Aura-aioli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 keltuaista
- 1.5 dl öljyä
- 1–2 rkl sitruunamehua
- 100 g murennettua Aura-juustoa
- silputtua basilikaa ja/tai persiljaa
Valmistusohje
1. Kiehauta silputtu sipuli, valkosipulinkynnet ja tomaattipyree öljyssä. Kaada kattilaan tomaatit liemineen, valkoviini sekä kasvisliemi. Mausta sokerilla, suolalla, chilillä ja pippurilla. Anna keiton hautua hiljalleen 30–40 minuuttia. Voit halutessasi soseuttaa keiton sileämmäksi sauvasekoittimella. Lisää pavut valmiiseen keittoon.
2. Ota munat ja öljy hyvissä ajoin huoneenlämpöön aiolia varten. Erottele keltuaiset korkeaan kapeaan kulhoon tai kannuun. Vatkaa keltuaisia hetki sähkövatkaimella. Aloita öljyn lisääminen tippa kerrallaan samalla vatkaten. Lisää loput öljystä ohuena nauhana. Mausta valmis majoneesi sitruunamehulla ja valkosipulimurskalla. Lisää juusto murusina ja vatkaa seos sileäksi.
3. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Sekoita aioliin persilja ja/tai basilikasilppua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous