tomaatti-papukeitto
Reseptit

Tomaatti-papukeitto ja pistou

Tomaatti-papukeitto on maukas, edullinen ja riittoisa. Tässä keitossa on makua ja väriä!
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-papukeitto

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 isoa perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • n. 1 liha-, kana- tai kasvislientä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 200 g säilykepapuja valutettuina
  • 200 g vihreitä pakastepapuja (2–3 cm pätkinä)
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 100 g pakasteherneitä

Pistou

  • 2 dl tuoreita basilikan lehtiä
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
  • 2 valkosipulinkyttä
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Tomaatti-papukeitto ja pistou tehdään helposti näin:

1. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuutioi perunat ja porkkanat.

2. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulia, valkosipulia, peruna- ja porkkanakuutioita hetki. Lisää paprikajauhe ja chili, sekoita ja lisää liemi sekä tomaattimurska. Hauduta, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.

3. Lisää keittoon sitten säilykepavut ja vihreät pakastepavut. Mausta keitto balsamicolla, suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta.

4. Lisää lopuksi herneet, hauduta hetki ja tarkista maku.

5. Mittaa pistoun ainekset kapeaan korkeaan kulhoon.

6. Hienonna sauvasekoittimella niin, että saat tahnamaisen seoksen. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria makusi mukaan.

7. Tarjoile tomaatti-papukeitto tuoreen pistoun ja hyvän leivän kera.

Katso myös: Papu-tomaatti-kasviskeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Italialainen papukeitto

X