Tomaatti-papukeitto ja pistou
Tomaatti-papukeitto on maukas, edullinen ja riittoisa. Tässä keitossa on makua ja väriä!
Ainekset
Tomaatti-papukeitto
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 isoa perunaa
- 2 porkkanaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 1/2 tl chilijauhetta
- n. 1 liha-, kana- tai kasvislientä
- 400 g tomaattimurskaa
- 200 g säilykepapuja valutettuina
- 200 g vihreitä pakastepapuja (2–3 cm pätkinä)
- 1 rkl balsamicoa
- 1-2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 100 g pakasteherneitä
Pistou
- 2 dl tuoreita basilikan lehtiä
- 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
- 2 valkosipulinkyttä
- 1/2 dl pinjansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Tomaatti-papukeitto ja pistou tehdään helposti näin:
1. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuutioi perunat ja porkkanat.
2. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulia, valkosipulia, peruna- ja porkkanakuutioita hetki. Lisää paprikajauhe ja chili, sekoita ja lisää liemi sekä tomaattimurska. Hauduta, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.
3. Lisää keittoon sitten säilykepavut ja vihreät pakastepavut. Mausta keitto balsamicolla, suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta.
4. Lisää lopuksi herneet, hauduta hetki ja tarkista maku.
5. Mittaa pistoun ainekset kapeaan korkeaan kulhoon.
6. Hienonna sauvasekoittimella niin, että saat tahnamaisen seoksen. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria makusi mukaan.
7. Tarjoile tomaatti-papukeitto tuoreen pistoun ja hyvän leivän kera.
Katso myös: Papu-tomaatti-kasviskeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Italialainen papukeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous