Reseptit

Tomaatti-parmesaanileivät

Juuresleipäviipaleet on lastattu värikkäillä vihanneksilla. Herkkuleivistä saat paljon kuituja ja antioksidantteja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-parmesaanileivät:

  • 4 viipaletta juurespaahtoleipää
  • 1 1/2 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 1/2 rkl oliiviöljyä
  • 12 minitomaattia
  • 8 oliivia
  • 10 cm:n pala suippopaprikaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl rucolaa

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.

2. Pane leivät uunipellille, ripottele päälle puolet parmesaaniraasteesta.

3. Murskaa valkosipulinkynsi öljyn sekaan.

4. Puolita tomaatit ja oliivit. Viipaloi paprika. Pane kasvikset ja oliivit leipien päälle. Valuta päälle valkosipuliöljyä. Mausta leivät mustapippurirouheella.

5. Kuumenna leipiä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Lisää valmiiden leipien päälle rucolaa ja loput parmesaaniraasteesta.

X