24.4.2012

Tomaatti-pastakeitto

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä
400 g tomaattimurskaa
5 dl kasvislientä
1 tl mineraalisuolaa
1 tai sokeria
1 rkl kuivattua basilikaa
3 dl keitettyä täysjyväpastaa
(1 dl ruokakermaa, rasvaa 7 %)

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki.

Lisää tomaattimurska sekä kasvisliemi ja mausta keitto mineraalisuolalla, sokerilla sekä basilikalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.

Voit surauttaa keiton sileäksi sauvasekoittimella. Lisää keitetty pasta. Voit lisätä keittoon myös ruokakermaa, jos haluat pyöristää sen makua. Kuumenna keitto uudelleen kiehumispisteeseen ja tarjoa itse tehtyjen porkkana- tai sienisämpylöiden kanssa.

Vinkki:

Tomaatti-pastakeittoa voi täydentää myös keitetyllä täysjyväriisillä tai siihen voi lisätä heti alussa noin desilitran huuhdottuja linssejä kypsymään.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi