Reseptit

Tomaatti-ricottapiirakka

Tomaatti-ricottapiirakka on ihanan raikas, kun osan tomaateista lisää piiraan päälle vasta tarjoiluvaiheessa. Tarjoa piirakkapalat lämmitettyinä valmiiksi paloiksi leikattuina.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-ricottapiirakka, pohja:

  • 125 g voita
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 50 g raastettua parmesaanijuustoa
  • 3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 prk (250 g) ricottajuustoa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 200 g minitomaatteja
  • tuoretta tai kuivattua timjamia

Pinnalle

  • 200 g minitomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamicoa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

Tomaatti-ricottapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Peitä pyöreän (n. 25 cm) tai suorakaiteen muotoisen (n. 22 x 30 cm) vuoan pohja leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.

2. Nypi voi, jauhot, suola ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Painele foliosuikaleet reunojen suojaksi, etteivät ne valu paistamisen aikana. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 12 minuuttia. Poista foliot.

3. Sekoita täyteainekset tomaatteja ja timjamia lukuun ottamatta keskenään. Kaada täyte pohjan päälle. Lisää pinnalle halkaistut tomaatit ja timjami. Paista 25–30 minuuttia uunin alatasolla.

4. Halkaise pinnalle tulevat tomaatit ja laita ne kulhoon. Kääntele joukkoon öljy ja balsamico. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää tomaatit lämmitettyjen piirakkapalojen päälle tarjoiluvaiheessa. Viimeistele tomaatti-ricottapiirakka basilikanlehdillä.

Katso myös: Tomaatti-tuorejuustopiiras

Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaatti-ricottajuustopiirakka

X