Reseptit

Tomaatti-sipulisalaatti

Tomaatti-sipulisalaatti yhdistää kaksi vihanneslaatikon tavista herkulliseksi makupariksi. Simppeli kastike ja pähkinärouhe viimeistelevät kokonaisuuden.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-sipulisalaatti:

  • 6-8 eri värisiä tomaatteja
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1-2 punasipulia
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 dl suolapähkinöitä

Kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Tomaatti-sipulisalaatti tehdään helposti näin:

1. Viipaloi tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi punasipulit.

2. Lado tomaatti- ja sipuliviipaleita limittäin vadille tai lautasille. Ripottele joukkoon ja pinnalle ruohosipulia.

3. Rouhi suolapähkinät ja ripottele salaatin pinnalle.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Viimeistele tomaatti-sipulisalaatti kastikkeella.

Katso myös: Tomaattisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Lämmin peruna-sipulisalaatti

X