Reseptit

Tomaatti-tuorejuustopiiras

Kesän kahvipöydässä riittää yksi makea ja yksi suolainen leivonnainen. Kokeile suolaiseksi vaihtoehdoksi raikasta ja mehevää tomaatti-tuorejuustopiirasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Värikäs tomaattipiirakka ihastuttaa ulkonäöllään, puhumattakaan sen herkullisesta mausta.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 125 g kylmää voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 keltuainen

Täyte

  • 125 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 125 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • silputtua basilikaa ja ruohosipulia
  • noin 300 g erilaisia minitomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa ja sokeria
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Nypi voi, suola ja jauhot toisiinsa. Lisää keltuainen ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa. Painele taikina noin 20 cm:n kokoiseen irtopohjaiseen vuokaa. Tee pohjaan parin sentin korkuiset reunat. Pane pohjan päälle pala leivinpaperia ja kaada päälle kuivia papuja, herneitä tai riisiä, jotta taikinareunat eivät valu paistamisen aikana. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista paperi ja kypsennä edelleen noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on vaaleanruskea.

2. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta. Vatkaa juustot keskenään notkeaksi. Lisää kermaviili ja silputut yrtit. Mausta suolalla ja raastetulla valkosipulilla.

3. Levitä seos pohjan päälle. Lisää päälle puolitetut tomaatit. Mausta oliiviöljy suolalla ja sokerilla. Valuta öljy tomaateille. Pyöräytä päälle mustapippuria.

Katso myös:

Vuohenjuusto-pestopiirakka, Ruoka.fi

Tomaatti-mozzarellapiirakka, Ruoka.fi

Vuohenjuusto-rucolafrittatat, Kotiliesi.fi

X