Reseptit

Tomaattibruschetta

24.4.2012 Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Bruschetta on klassinen italialainen alku- tai välipala, joka sopii mitä parhaimmin vaikka tervetuliaisnaposteltavaksi tai kivaksi alkupalaksi.

Ainekset

300-400 g kirsikkatomaatteja
pari oksaa tuoretta basilikaa
3-4 kynttä valkosipulia
0.5 dl hyvää oliiviöljyä
suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
eilistä hiivaleipää

Valmistusohje

Pilko tomaatit 6–8 palaan, laita kulhoon, lisää silputtu basilika ja murskatut valkosipulinkynnet.

Mausta suolalla, sokerilla ja kaada päälle oliiviöljy. Sekoita.

Pariloi tai grillaa vähän jo kuivuneet hiivaleivän siivut raidallisiksi.

Valuta kuumien leipien päälle kylmäpuristettua oliiviöljyä. Levitä tomaattisilppu leiville ja pyöräytä päälle mustapippuria myllystä.