Reseptit

Pähkinäinen tomaattikastike pastalle

Tämän tomaattikastikkeen salaisuutena on cashewpähkinät, joiden paahdettu maku antaa kastikkeelle aromia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaattikastike pastalle

  • 100 g reilun kaupan cashewpähkinöitä
  • 0.5 tl cayennepippuria
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 200 g öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
  • loraus tomaattien öljyä
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 3 valkosipulinkynttä

Lisäksi:

  • ruukku tuoretta basilikaa tai 1 tl kuivattua basilikaa

Valmistusohje

Pähkinäinen tomaattikastike syntyy näin nopeasti:

1. Paahda kuivalla pannulla pyöritellen pähkinät kauniin ruskeiksi. Lisää lopuksi cayennepippuri ja pyöräytä pannua nopeasti niin, että mauste avautuu kuumuudessa ja tarttuu pähkinöihin.

2. Soseuta muut ainekset pähkinöitä ja basilikaa lukuunottamatta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Silppua viimeiseksi basilika kastikkeeseen. Lisää pähkinät kastikkeeseen ja lämmitä pähkinäinen tomaattikastike miedolla lämmöllä.

Tomaattikastike x 5 – näin teet täydellisen tomaattikastikkeen pastalle

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdettu tomaattikastike

X