Reseptit

Tomaattikeitto ja paistettuja kikherneitä

Raikas mutta ihanan kevyt tomaattikeitto maustetaan espanjalaisittain lorauksella valkoviiniä, ripauksella savupaprikaa ja reilulla kourallisella tuoretta basilikaa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaattikeitto:

  • 2 prk (à 500 g) paseerattua tomaattia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1/4 tl suolaa)

Paistetut hunajakikherneet

  • 1 tlk (290 g) kikherneitä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan paseerattu tomaatti ja valkoviini. Kuumenna.

2. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot, sokeri, savupaprikajauhe ja chilijauhe. Keitä keskilämmöllä kannen alla poristen 10 minuuttia. Hienonna basilikan lehdet ja varret. Lisää keiton joukkoon.

3. Kaada kikherneet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Mittaa paistinpannulle öljy. Lisää kikherneet, hunaja ja suola. Paista pari minuuttia, kunnes kikherneet ovat lämpimiä.

4. Annostele keittoa lautasille. Lusikoi päälle kikherneitä ja halutessasi rasvatonta raejuustoa.

Nämä tomaattikeitot vievät kielen mennessään:

tomaattikeitto intialaisittain

Tomaattikeitto intialaisittain

uunissa paahtunut tomaattikeitto

Uunissa paahtunut tomaattikeitto

pappa al pomodoro eli italialainen tomaatti-leipäkeitto

Pappa al pomodoro eli italialainen tomaatti-leipäkeitto

Kotiliesi.fi: Paahdettu tomaattikeitto

X