16.4.2012

Tomaattikeitto kirsikkatomaateista

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

1 kg kirsikkatomaatteja
20-40 g inkivääriä
200 g porkkanaa
2 pientä jauhoista perunaa
1-2 sellerinvartta
1-2 sipulia
½-1 chiliä
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
4 dl kasvislientä
1 dl tomaattimehua
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl timjamia
2 tl basilikaa
2-4 tl hunajaa
(suolaa tai ½ liemikuutiota)
2.5 dl kookosmaitoa (noin 17 % rasvaa)

Valmistusohje

1. Puhdista ja pilko kasvikset, halkaise tomaatit.

2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä ja keitä sitten kasvikset kypsäksi kasvisliemessä.

3. Soseuta, lisää mausteet, pyree, mehu ja 2 dl kookosmaitoa.

4. Kuumenna keitto, tarkista maku ja korista kookosmaitotilkalla. Tarjoa moniviljaleivän kanssa.

720 kJ (170 kcal) annos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi