Reseptit

Tomaattikeitto kirsikkatomaateista

Tomaattikeitto saa makua kookosmaidosta.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg kirsikkatomaatteja
  • 20-40 g inkivääriä
  • 200 g porkkanaa
  • 2 pientä jauhoista perunaa
  • 1-2 sellerinvartta
  • 1-2 sipulia
  • ½-1 chiliä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 dl tomaattimehua
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl basilikaa
  • 2-4 tl hunajaa
  • (suolaa tai ½ liemikuutiota)
  • 2.5 dl kookosmaitoa (noin 17 % rasvaa)

Valmistusohje

1. Puhdista ja pilko kasvikset, halkaise tomaatit.

2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä ja keitä sitten kasvikset kypsäksi kasvisliemessä.

3. Soseuta, lisää mausteet, pyree, mehu ja 2 dl kookosmaitoa.

4. Kuumenna keitto, tarkista maku ja korista kookosmaitotilkalla. Tarjoa moniviljaleivän kanssa.

720 kJ (170 kcal) annos

X