Reseptit

Tomaattikeitto tomaattimurskasta

Tomaattikeitto valmistuu tomaattimurskasta alle 30 minuutissa. Keitto saa hienostuneen maun fenkolista ja potkua chilitahnasta.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Tomaattikeitto valmistuu tomaattimurskasta hetkessä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaattikeitto tomaattimurskasta

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 fenkoli
  • 2 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • 2 tlk (á 380 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl kanalientä
  • 1 appelsiinin kuorittu raaste ja mehu
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 150 g ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa. Halkaise fenkoli ja poista kova kanta. Leikkaa fenkoli ohuen ohuiksi viipaleiksi. Lisää kattilaan ja kääntele muutama minuutti.

2. Lisää kattilaan chilitahna, tomaattimurskat, kanaliemi ja appelsiiniraaste. Anna keiton kiehua 20 minuuttia hiljalleen poristen. Lisää keiton joukkoon appelsiinimehu, fariinisokeri, suola ja puolet ranskankermasta.

3. Annostele tomaattikeitto lautasille ja viimeistele annokset lopulla ranskankermaa.

Vinkki: Kokeile myös kirsikkatomaateista tehtyä tomaattikeittoa

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy intialainen tomaattikeitto

X