Tomaattikeitto tomaattimurskasta
Tomaattikeitto valmistuu tomaattimurskasta alle 30 minuutissa. Keitto saa hienostuneen maun fenkolista ja potkua chilitahnasta.
Ainekset
Tomaattikeitto tomaattimurskasta
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 fenkoli
- 2 tl sambal oelek -chilitahnaa
- 2 tlk (á 380 g) tomaattimurskaa
- 2 dl kanalientä
- 1 appelsiinin kuorittu raaste ja mehu
- 1 rkl fariinisokeria
- 1/4 tl suolaa
- 150 g ranskankermaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa. Halkaise fenkoli ja poista kova kanta. Leikkaa fenkoli ohuen ohuiksi viipaleiksi. Lisää kattilaan ja kääntele muutama minuutti.
2. Lisää kattilaan chilitahna, tomaattimurskat, kanaliemi ja appelsiiniraaste. Anna keiton kiehua 20 minuuttia hiljalleen poristen. Lisää keiton joukkoon appelsiinimehu, fariinisokeri, suola ja puolet ranskankermasta.
3. Annostele tomaattikeitto lautasille ja viimeistele annokset lopulla ranskankermaa.
Vinkki: Kokeile myös kirsikkatomaateista tehtyä tomaattikeittoa
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy intialainen tomaattikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous