Reseptit

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

Mausta tomaattikeitto hunajalla ja maun mukaan mustapippurilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 jauhoista perunaa
  • 6 tomaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 1/2 ruukullista basilikaa
  • 1 dl tomaattipyreetä

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi perunat.

Tee tomaatteihin terävällä veitsellä ristiviilto. Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä tomaatit kylmällä vedellä ja vedä kuori irti. Paloittele tomaatit.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää perunat sekä tomaatit ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat aivan pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Mausta keitto hunajalla ja maun mukaan mustapippurilla. Lisää hienonnettu basilika sekä tomaattipyree ja kuumenna keitto uudelleen kiehumispisteeseen.

X