Reseptit

Tomaattimarinoidut possupihvit tai -kyljykset

Possupihvit kypsyvät grillissä meheviksi, kun ne marinoidaan chilillä, sinapilla, tomaattipyreellä, hunajalla ja valkosipulilla maustetussa marinadissa. Tällä reseptillä valmistat makusi mukaan possupihvejä tai -kyljyksiä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Chilillä säväytetty ja hunajalla makeutettu marinadi istuu porsaanlihalle.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Possupihvit porsaan ulkofileestä tai porsaankyljyksistä

  • 4 viipaletta porsaan ulkofileetä tai porsaankyljystä

marinadi:

  • 3 rkl öljyä
  • 3 rkl makeaa chilikastiketta
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

pinnalle:

  • meri- tai mineraalisuolaa
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Possupihvit valmistuvat grillissä helposti näin:

Tee ensin marinadi. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet.

Laita puhdistetut fileepihvit tai kyljykset reunalliseen astiaan tai muovipussiin. Kaada marinadi lihapalojen päälle. Kääntele hyvin, peitä astia ja anna pihvien maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Ota lihapalat marinadista ja anna niiden lämmetä huoneenlämpöisiksi. Nosta ne öljytylle ritilälle tai parilalevylle ja grillaa 3–5 minuuttia molemmilta puolilta palojen paksuuden mukaan. Voitele marinadilla possupihvejä grillauksen aikana. Mausta ruskistunut pinta maun mukaan suolalla sekä tuoreilla yrteillä.

Vinkki: Tarjoa grillatut possupihvit esimerkiksi grillatun varhaiskaalin ja grillattujen uusien perunoiden kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään porsaan karekyljykset grillissä ja oliivi-melonisalaatti

X