733956-muffinit.jpg
Reseptit

Tomaattimuffinit

Tällä reseptillä valmistat gluteenittomat tomaattimuffinit.
Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
  • 2 kpl munaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl laktoositonta maitoa tai soijamaitoa
  • 0.8 dl rypsiöljyä
  • 3-4 rkl dl vihreää pestoa (tarkista gluteenittomuus)
  • 2 dl Teff-jauhoja (tai muita gluteenittomia jauhoja)
  • 0.5 dl maissitärkkelystä
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 50 g mustaleimaemmentalia
  • pieniä muffinivuokia

Valmistusohje

1. Leikkaa tomaatit viipaleiksi, vaahdota munat ja sokeri. Raasta juusto karkeaksi.
2. Sekoita vaahtoon maito, öljy, pesto ja jauho-leivinjauheseos. Lisää tomaatit ja puolet juustoraasteesta ja jätä 16 tomaattiviipaletta
koristeeksi.
3. Jaa taikina vuokiin (laita kaksi paperivuokaa päällekkäin, niin pysyvät paremmin kasassa), koristele tomaatinviipaleella ja
juustoraasteella.
4. Paista 200 asteessa 17–20 minuuttia.

Vinkki. Jos et tarvitse gluteenitonta, käytä Teff-jauhon ja tärkkelyksen sijaan 2 dl täysjyväspeltti- ja 1½ dl vehnäjauhoja.

X