Reseptit

Tomaattinen kananmunapapupannu

Tomaattisessa kananmunapannussa on makua, näköä ja ruokaisuutta. Tämä sopii loistavasti myös lounasruoaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaattinen kananmunapannu

  • 2 paprikaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk chilillä maustettua tomaattimurskaa
  • 1 prk papuja tomaattikastikkeessa
  • 1/2 dl täysjyväriisiä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 4 kananmunaa
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • 1/2 - 1 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Suikaloi paprikat ja sipulit. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista kasvikset
pehmeiksi niin, että ne saavat hieman väriä.

2. Lisää tomaattimurska, pavut kastikkeineen ja riisi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Kiehauta ja hauduta keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 20 minuuttia.

3. Tee kauhalla seokseen neljä syvennystä ja riko niihin kananmunat. Peitä pannu kannella ja hauduta vielä noin 12 minuuttia miedolla lämmöllä niin, että kananmunat kypsyvät.

4. Ripottele pinnalle lehtipersiljaa ja tarjoile hyvän leivän kera.

Katso myös: Tomaattinen papukeitto ja aura-aioli, Ruoka.fi
Mehevä uunimunakas, Ruoka.fi
Papu-vuohenjuustomunakas, Kotiliesi.fi

X