2.10.2015

Tomaattinen karitsanjauhelihakeitto

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Tätä keittoa kannattaa kerralla tehdä tupla-annos, sillä se paranee uudelleen lämmittäessä.

Ainekset

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pkt pekonia
2 porkkanaa
400 g karitsanjauhelihaa
2 tl tuoretta tai kuivattua oreganoa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 l lihalientä
2 prk tomaattimurskaa
1 prk papuja
suolaa ja mustapippuria
1 dl hienonnettua basilikaa tai persilj

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi pekoni ja kuutioi porkkanat.

2. Laita pekonisuikaleet kuumenemaan kattilaan. Kun pekonin rasva on sulanut, lisää jauheliha sekä sipulit. Anna ruskistua ja lisää sitten oregano, porkkanakuutiot ja tomaattipyree.

3. Kaada lihaliemi ja tomaattimurska kattilaan. Kiehauta ja lisää pavut. Hauduta 30–40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

4. Viimeistele keitto hienonnetulla basilikalla tai persiljalla.

Katso myös:

Karitsa-riisi-kikhernepyörykät, Ruoka.fi

Lintu- tai lammaspiiraset, Ruoka.fi

Munakoisovuoka, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi