Reseptit

Tomaattinen kasvis-pastakeitto

Pastakeiton maku syvenee ajan myötä, joten keittoa kannattaa syödä seuraavanakin päivänä. Lisää kasvislientä, jos pastat ovat imaisseet sitä yön aikana.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pieni pala selleriä
  • 1/2 purjo
  • 1 rkl öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 4 dl valitsemaasi pastaa (raakana)
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/2 dl tuoretta basilikaa tai oreganoa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat, palsternakka ja selleri, kuutioi tasakokoisiksi. Halkaise purjo pituussuunnassa ja hienonna. Kuullota öljytyssä kattilassa sipuleita ja kasviksia pari minuuttia.

2. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja kuivat mausteet, keitä viisi minuuttia. Lisää sen jälkeen pastat ja keitä vielä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi hienonnettua tuoretta basilikaa tai oreganoa.

Tuunaa: Lisää valmiiseen keit­toon 200 g ruskistettua naudan­jauhelihaa, viimeistele keitto par­mesaanilastuilla. Tarjoa lisänä tuoretta leipää

Katso myös:
Paprika-jauhelihaminestrone, Ruoka.fi
Jauheliha-kasviskeitto, Ruoka.fi
Lihapulla-tortellinikeitto, Kotiliesi.fi

 

X