Tomaattinen kookos-papukeitto
Ainekset
Tomaattinen kookos-papukeitto:
- 1 pkt (150 g) broileripekonia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 500 g paseerattua tomaattia, chilillä maustettua
- 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
- 1 tlk (400 g) kidneypapuja
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 tl garam masalaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl limetinmehua
Lisäksi:
- 200 g raejuustoa tai fetajuustoa
- 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria
- 1-2 rkl oliivi- tai seesaminsiemenöljyä
Valmistusohje
Tomaattinen kookos-papukeitto tehdään helposti näin:
1. Kuutioi pekoni. Paista pekonia öljytilkassa kattilassa, kunnes se on ruskistunut. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, kookosmaito, lävikössä huuhdotut kidneypavut, kasvisliemikuutio, garam masala, savupaprikajauhe, sokeri ja ripaus suolaa. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Lisää joukkoon limettimehu. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja sokerilla.
2. Tarjoile tomaattinen kookos-papukeitto rae- tai fetajuuston ja hienonnetun persiljan tai korianterin kanssa. Valuta päälle halutessasi hyvää oliivi- tai seesaminsiemenöljyä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Pavut tuovat ruokaisuutta arjen makuihin – katso 6 maukasta ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous