Reseptit

Tomaattinen lihakeitto

Tomaattinen lihakeitto maistuu leivän kanssa, mutta lisäkkeenä voi tarjota myös yrteillä ja valkosipulilla maustettua ranskankermaa tai smetanaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g naudanlihaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • mineraalisuolaa
  • 1 ½ l lihalientä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 5 mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 porkkanaa
  • pala mukulaselleriä
  • 4 perunaa
  • 2 paprikaa

Valmistusohje

Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä hetki. Lisää paprikajauhe ja sekoita hyvin. Lisää lihapalat ja mausta ne maun mukaan mineraalisuolalla.

Lisää lihaliemi, tomaattimurska, mustapippurit sekä laakerinlehdet ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä 1–1 ½ tuntia, kunnes liha on pehmeää ja kypsää.

Kuori ja kuutioi porkkanat sekä mukulaselleri. Kuori ja lohko perunat. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat.

Lisää porkkanat sekä mukulaselleri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää perunat sekä paprikat ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat sopivan kypsiä.

X