Reseptit

Tomaattinen makkara-juureskastike

Makkara-juureskastike tarjoillaan keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa. Kastikkeen tomaattinen pohja tekee ruoasta herkullisen täyteläisen.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • pala mukulaselleriä
  • 250 g kevytlenkkimakkaraa (rasvaa max 10 %)
  • 500 g tomaattimurskaa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • kuivattua basilikaa ja oreganoa

Valmistusohje

Tomaattinen makkara-juureskastike tarjoillaan perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera.

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkanat sekä mukulaselleri. Kuori ja suikaloi lenkkimakkara.

2. Kuumenna makkarasuikaleita kattilassa ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Ota makkarasuikaleet pois kattilasta.

3. Lisää sipuli, porkkanat sekä mukulaselleri kattilaan ja kuullota niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla sekä kuivatuilla yrteillä. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

4. Kumoa makkarasuikaleet kastikkeen joukkoon, kuumenna kastike ja tarkista maku. Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen kuoriperunoiden kera.

X