Tomaattinen makkara-juureskastike
Makkara-juureskastike tarjoillaan keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa. Kastikkeen tomaattinen pohja tekee ruoasta herkullisen täyteläisen.
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- pala mukulaselleriä
- 250 g kevytlenkkimakkaraa (rasvaa max 10 %)
- 500 g tomaattimurskaa
- mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- kuivattua basilikaa ja oreganoa
Valmistusohje
Tomaattinen makkara-juureskastike tarjoillaan perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera.
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkanat sekä mukulaselleri. Kuori ja suikaloi lenkkimakkara.
2. Kuumenna makkarasuikaleita kattilassa ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Ota makkarasuikaleet pois kattilasta.
3. Lisää sipuli, porkkanat sekä mukulaselleri kattilaan ja kuullota niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla sekä kuivatuilla yrteillä. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
4. Kumoa makkarasuikaleet kastikkeen joukkoon, kuumenna kastike ja tarkista maku. Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen kuoriperunoiden kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous