Reseptit

Tomaattinen makkaramuhennos

29.4.2012 Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Mehevä muhennos syntyy pikana lenkkimakkarasta ja valmiiksi maustetusta tomaattimurskasta.

Ainekset

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 paprika
2 isoa porkkanaa
½ Kesäkurpitsa
pieni pala juuriselleriä tai 2 varsisellerin vartta
1 pkt (400 g) kevyttä lenkkimakkaraa
1 rkl rypsiöljyä tai pullomargariinia
1 prk (370 g) yrttistä tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 rkl basilikaa
1 tl sokeria
1 tl mustapippuria
(1/2 tl suolaa)

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös kesäkurpitsa, selleri ja makkara.

2. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää siihen sipuli- ja makkarasuikaleet. Ruskista pari minuuttia, kunnes makkara on saanut väriä. Lisää paprikakuutiot, porkkana- ja kesäkurpitsasuikaleet sekä tomaattimurska.

3. Anna hautua muutama minuutti, kunnes kasvikset pehmenevät hiukan. Mausta basilikalla, sokerilla ja mustapippurilla. Jatka hauduttamista noin 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki: voit napata kasvikset myös pakastealtaasta makusi mukaan: ruokaan sopii esimerkiksi 1 pussi sipulikuutioita ja pussillinen (n.500g ) wok-wihanneksia.

Kokeile ruokaa myös uunimakkarana: kypsennä kasvissuikaleita muutama minuutti tomaattimurskassa. Lisää mausteet suolaa lukuun ottamatta ja kaada muhennos uunivuoan pohjalle. Laita päälle makkara ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.