29.4.2012

Tomaattinen makkaramuhennos

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Mehevä muhennos syntyy pikana lenkkimakkarasta ja valmiiksi maustetusta tomaattimurskasta.

Ainekset

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 paprika
2 isoa porkkanaa
½ Kesäkurpitsa
pieni pala juuriselleriä tai 2 varsisellerin vartta
1 pkt (400 g) kevyttä lenkkimakkaraa
1 rkl rypsiöljyä tai pullomargariinia
1 prk (370 g) yrttistä tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 rkl basilikaa
1 tl sokeria
1 tl mustapippuria
(1/2 tl suolaa)

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös kesäkurpitsa, selleri ja makkara.

2. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää siihen sipuli- ja makkarasuikaleet. Ruskista pari minuuttia, kunnes makkara on saanut väriä. Lisää paprikakuutiot, porkkana- ja kesäkurpitsasuikaleet sekä tomaattimurska.

3. Anna hautua muutama minuutti, kunnes kasvikset pehmenevät hiukan. Mausta basilikalla, sokerilla ja mustapippurilla. Jatka hauduttamista noin 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki: voit napata kasvikset myös pakastealtaasta makusi mukaan: ruokaan sopii esimerkiksi 1 pussi sipulikuutioita ja pussillinen (n.500g ) wok-wihanneksia.

Kokeile ruokaa myös uunimakkarana: kypsennä kasvissuikaleita muutama minuutti tomaattimurskassa. Lisää mausteet suolaa lukuun ottamatta ja kaada muhennos uunivuoan pohjalle. Laita päälle makkara ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi