tomaattinen makkaramuhennos
Reseptit

Tomaattinen makkaramuhennos

Mehevä muhennos syntyy pikana lenkkimakkarasta ja valmiiksi maustetusta tomaattimurskasta.
Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 paprika
  • 2 isoa porkkanaa
  • ½ Kesäkurpitsa
  • pieni pala juuriselleriä tai 2 varsisellerin vartta
  • 1 pkt (400 g) kevyttä lenkkimakkaraa
  • 1 rkl rypsiöljyä tai pullomargariinia
  • 1 prk (370 g) yrttistä tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • (1/2 tl suolaa)

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös kesäkurpitsa, selleri ja makkara.

2. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää siihen sipuli- ja makkarasuikaleet. Ruskista pari minuuttia, kunnes makkara on saanut väriä. Lisää paprikakuutiot, porkkana- ja kesäkurpitsasuikaleet sekä tomaattimurska.

3. Anna hautua muutama minuutti, kunnes kasvikset pehmenevät hiukan. Mausta basilikalla, sokerilla ja mustapippurilla. Jatka hauduttamista noin 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki: voit napata kasvikset myös pakastealtaasta makusi mukaan: ruokaan sopii esimerkiksi 1 pussi sipulikuutioita ja pussillinen (n.500g ) wok-wihanneksia.

Kokeile ruokaa myös uunimakkarana: kypsennä kasvissuikaleita muutama minuutti tomaattimurskassa. Lisää mausteet suolaa lukuun ottamatta ja kaada muhennos uunivuoan pohjalle. Laita päälle makkara ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

X