Reseptit

Tomaattinen munakoiso-kikhernekastike

Tomaattinen munakoisokikhernekastike maustetaan raikkailla yrteillä.

Teksti:
Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kpl iso munakoiso
  • 1 tl suolaa
  • 1 kpl porkkana
  • 1 kpl sipuli
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kpl kasvis- tai kanaliemikuutio (rasvaa 0,1%)
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 dl hienonnettua tuoretta minttua
  • 0.5 dl hienonnettua tuoretta persilijaa
  • 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ripaus kanelia
  • 150 g kikherneitä
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • ripaus sokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Huuhtele, kuutioi ja itketä munakoiso. Kuori ja kuutioi porkkana, sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna oliiviöljy korkeareunaisessa pannussa. Kuullota munakoisokuutioita hetki. Lisää porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista pari minuuttia.
  3. Kaada joukkoon tomaattimurska. Lisää lihaliemikuutio ja tuoreet yrtit. Mausta ripauksella sokeria, kanelia ja mustapippuria. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.
  4. Lisää kirsikkatomaatit ja kikherneet. Jatka hauduttamista vielä noin 5 minuuttia. Lisää vettä, jos kastike sakenee liiaksi. Maistele, mausta suolalla ja pyöristä vielä tarvittaessa maku hyppysellisellä sokeria.

Tarjoa täysjyväpastan tai -riisin kera.

X