Tomaattinen suppilovahverokeitto
Sienikeitto voi olla myös kevyt. Tämä tomaattinen suppilovahverokeitto on gluteeniton ja laktoositon. Sopii hyvin laihduttajan ruokavalioon.
Ainekset
- ½–1 l tuoreita suppilovahveroita tai kuivattuja noin 1 dl
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 500 g tomaattimurskaa
- 8 dl kasvislientä (fondista tai kuutiosta)
- 1 tl timjamia
- 0.5 tl rakuunaa
- ¼–½ tl vastarouhittua pippuria
- 2 dl kasvirasvakermaa
- (esimerkiksi Alpro, GoGreen tai iMat)
Valmistusohje
1. Puhdista ja pilko sienet, kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kaikki öljyssä. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja mausteet ja anna hautua 15–20 minuuttia.
2. Lisää kasvirasvakerma, anna kuumeta ja tarkista maku.
3. Tarjoa spelttileipästen tai rapean moniviljapatongin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous