Reseptit

Tomaattinen suppilovahverokeitto

Sienikeitto voi olla myös kevyt. Tämä tomaattinen suppilovahverokeitto on gluteeniton ja laktoositon. Sopii hyvin laihduttajan ruokavalioon.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½–1 l tuoreita suppilovahveroita tai kuivattuja noin 1 dl
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 8 dl kasvislientä (fondista tai kuutiosta)
  • 1 tl timjamia
  • 0.5 tl rakuunaa
  • ¼–½ tl vastarouhittua pippuria
  • 2 dl kasvirasvakermaa
  • (esimerkiksi Alpro, GoGreen tai iMat)

Valmistusohje

1. Puhdista ja pilko sienet, kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kaikki öljyssä. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja mausteet ja anna hautua 15–20 minuuttia.

2. Lisää kasvirasvakerma, anna kuumeta ja tarkista maku.

3. Tarjoa spelttileipästen tai rapean moniviljapatongin kanssa.

X