Reseptit

Tomaattipiiras

Tomaatti, mozzarella ja pestokastike ovat lyömätön makutrio, joka ihastuttaa tässä suolaisen piirakan täytteessä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 1 ps (105 g) perunamuusijauhetta
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl Kylmää vettä

täyte:

  • 1 prk (185 g) punaista pestoa
  • 1 pkt (200 g) mozzarellajuustoviipaleita
  • 4-5 tomaattia
  • ripaus mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Sekoita keskenään kuivat aineet ja nypi niiden joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta se piirasvuokaan.

Levitä pesto pohjalevyn päälle. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja levitä ne mozzarellaviipaleiden kanssa limittäin peston päälle. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Ripottele pinnalle hienonnettua tuoretta basilikaa.

Paista piirasta 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia, kunnes pohja on täysin kypsä. Koristele piiras tuoreilla yrteillä.

 

X