Reseptit

Tomaattisilakat

Tarjoa tomaattisilakat paahdetun ruisleivän ja marinoidun punasipulin kanssa, kuumina tai kylminä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaattisilakat

  • 400 g silakkafileitä
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa, pippuria
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 2 dl paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1.5 tl suolaa
  • 1–2 tl tillin- tai fenkolinsiemeniä

Valmistusohje

Tomaattisilakat tehdään näin:

1. Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli ylöspäin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Silppua tilli ja ripottele 2/3 silpusta fileille.

2. Kääri silakat rullalle ja pane uunivuokaan vieri viereen.

3. Sekoita kastike tomaattipyreestä, -murskasta ja öljystä. Mausta etikalla, sokerilla, suolalla ja tillintai fenkolinsiemenillä. Rouhaise sekaan vähän pippuria ja kaada kastike silakoiden päälle.

4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia. Ripottele valmiiden silakoiden päälle tillisilppua.

5. Tarjoa tomaattisilakat paahdetun ruisleivän ja marinoidun punasipulin kanssa, kuumina tai kylminä.

Tiesitkö? Kotimaiset villikalat ovat ilmastoystävällisiä valintoja. Tee tomaattisilakoita kerralla kahdeksi päiväksi, ja säästät energiaa.

Saatat pitää myös Oopperakellarin silakoista, sitruuna-tillisilakoista tai wasabilla maustetuista silakoista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Marinoidut silakat

X