Reseptit

Tonnikala-parsasandwich

Kevään parhaiden eväsleipien väliin sujautetaan tietysti parsaa. Gari eli sushi-inkivääri maustaa tonnikalatahnan kirpeän makeaksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 ruispalaa
  • 8 vihreää tankoparsaa

Tonnikalatahna:

  • 1 tlk (120 g) tonnikalapaloja öljyssä
  • 1/2 dl sushi-inkivääriä
  • 1 kevätsipuli
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl limetinmehua
  • 1-2 tl chilikastiketta, esim. srirachaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Valmista tonnikalatahna. Valuta tonnikalapalat öljystä. Hienonna sushi-inkivääri. Huuhtele kevätsipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita kulhossa majoneesi, limetinmehu ja chilikastike. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon tonnikalapalat, sushi-inkivääri ja kevätsipuli.

3. Kuori tankoparsat ja keitä kiehuvassa vedessä kolme minuttia. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä lävikössä. Taputtele parsat kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa 1–2 sentin pituisiksi paloiksi.

4. Levitä tonnikalatahnaa ruispalojen pohjapuolelle. Lisää päälle parsapaloja. Aseta päälle kansi. Leikkaa leivät kolmioiksi ja kiinnitä varrastikuilla.

X