Tonnikala-parsasandwich
Kevään parhaiden eväsleipien väliin sujautetaan tietysti parsaa. Gari eli sushi-inkivääri maustaa tonnikalatahnan kirpeän makeaksi.
Ainekset
- 4 ruispalaa
- 8 vihreää tankoparsaa
Tonnikalatahna:
- 1 tlk (120 g) tonnikalapaloja öljyssä
- 1/2 dl sushi-inkivääriä
- 1 kevätsipuli
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl limetinmehua
- 1-2 tl chilikastiketta, esim. srirachaa
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
Valmistusohje
1. Valmista tonnikalatahna. Valuta tonnikalapalat öljystä. Hienonna sushi-inkivääri. Huuhtele kevätsipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Sekoita kulhossa majoneesi, limetinmehu ja chilikastike. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon tonnikalapalat, sushi-inkivääri ja kevätsipuli.
3. Kuori tankoparsat ja keitä kiehuvassa vedessä kolme minuttia. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä lävikössä. Taputtele parsat kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa 1–2 sentin pituisiksi paloiksi.
4. Levitä tonnikalatahnaa ruispalojen pohjapuolelle. Lisää päälle parsapaloja. Aseta päälle kansi. Leikkaa leivät kolmioiksi ja kiinnitä varrastikuilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous