Reseptit

Tonnikala-pastapaistos

Helposti ja nopeasti hyvää arkiruokaa! Herkullinen tonnikala-pastapaistos koukuttaa hetkessä koko perheen.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Tonnikala-pastavuokaan tarvittavat ainekset saattavat löytyä jo valmiiksi keittiön kaapeistasi.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tonnikala-pastapaistos

  • 400 g pastaa, esim. penneä
  • 1 prk (370 g) paseerattua tomaattikastiketta
  • 1 prk (370 g) säilykekirsikkatomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 prk (280/195 g) säilykemaissia
  • 2 prk (185/ 150 g) tonnikalaa öljyssä
  • 3 dl mozzarellajuustoraastetta

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun runsaaseen veteen. Keitä napakan kypsäksi. Valuta pasta ja siirrä takaisin kattilaan.

2. Keitä pastan kiehumisen aikana kattilassa tomaattikastiketta, säilyketomaatteja liemineen sekä puristettuja valkosipulinkynsiä muutaman minuutin ajan. Mausta hienonnetulla basilikalla ja chilikastikkeella. Siirrä kattila syrjään. Valuta säilykemaissit ja lisää kattilaan. Nostele tonnikalat paloina purkista kastikkeeseen mutta säästä öljy.

3. Käännä grillivastukset täysille. Nostele uunivuokaan kahteen kerrokseen pastaa, tonnikalakastiketta ja juustoraastetta. Valuta päälle tonnikalojen öljy. Laita vuoka uuniin ja kuumenna noin 5 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

X