Reseptit

Tonnikala-perunapiiras

Tonnikala-perunapiiras kruunaa viikonlopun vieton. Peruna antaa pikkusuolaiseen pehmeää makua.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 3 ½ dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl Kylmää vettä

täyte:

  • 1 tlk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
  • 1 purjosipuli
  • 2 keitettyä perunaa
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 nippu tilliä
  • 2 ½ dl ruokakermaa (rasvaa 7 %)
  • 3 munaa
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Sekoita keskenään pehmeä rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Kauli tai taputtele taikina piirasvuoan pohjaan ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Valuta kala ja ota öljy talteen. Huuhdo ja halkaise purjosipuli. Leikkaa purjosipulinpuolikkaat suikaleiksi. Kuumenna tilkka tonnikalatölkistä valutettua öljyä, lisää purjosipulisuikaleet ja kuullota niitä hetki.

Kuori ja kuutioi perunat. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit. Hienonna tilli.

Sekoita keskenään tonnikalapalat, purjosipuli, perunat, kirsikkatomaatit ja tilli. Levitä ne taikinan päälle vuokaan.

Sekoita keskenään ruokakerma ja munat. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Kaada munamaito muiden aineiden päälle vuokaan.

Kypsennä piirasta 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.

X