8.5.2012

Tonnikalaa á l’ Escabèche

Teksti: Raija Uljas

Valmistusaika

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

400-600g tuoretta tonnikalaa

liemi:

5 dl öljyä
1.3 dl punaviinietikkaa
oksa tuoretta timjamia
oksa tuoretta rosmariinia
oksa tuoretta persilijaa
1/2 kuorittua ja viipaloitua valkosipulia
1/2 halkaistua chiliä
1 laakerinlehti
suolaa
pippuria

paprikalisäke:

300 g punaista paprikaa
0.5 dl oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
1 liivatelehti

Valmistusohje

Mittaa öljy, etikka, yrtit, valkosipuli, chili ja laakerinlehti kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä. Leikkaa tonnikala kauniiksi kuutioiksi. Kuumenna pannu oikein kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Paista kuutiot nopeasti molemmin puolin, noin 30 sekuntia per puoli.

Asettele kalat astiaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua vähintään vuorokausi viileässä. Puolita paprikat ja poista siemenet. Hiero öljy paprikoiden kuoripuolelle. Paahda paprikat uunin yläosassa grillivastuksen alla tai hiiligrillissä aivan mustaksi. Kuori palanut osa pois ja soseuta paprikat. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää liotettu liivate kuumaan soseeseen. Jäähdytä pienessä vuoassa. Leikkaa tarjolle tuotaessa kauniiksi suikaleiksi. Nosta lautasille viipale paprikaa ja asettele sen ympärille tonnikalakuutiot tarjolle.

Kaavi veteen kastetulla lusikalla rucolasorbetista kaunis soikio ja aseta lautaselle.