Reseptit

Tonnikalaa ja vokattuja kasviksia

Tonnikala ja vokatut kasvikset tarjoillaan eksoottisen passionhedelmä-chilikastikkeen kanssa.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g tuoretta tonnikalaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Vokkikasvikset:

  • 1 iso porkkana (90 g)
  • 150 g retikkaa
  • 1 paksoi eli pinaatti-kiinankaali (800 g)
  • 200 g sokeriherneitä
  • 150 g tofua
  • 100 g siitakesieniä
  • 1 sitruunaruohonvarsi
  • 1 punainen chili
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta korianteria

Passion-chilikastike:

  • 2 passionhedelmää
  • 1/2 punainen chili
  • 4 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl seesamiöljyä

Valmistusohje

 

  1. Viipaloi tonnikala, sivele öljyllä ja mausta.
  2. Kuori porkkana ja retikka ja höylää retikasta juustohöylällä lastuja. Leikkaa lastut, porkkana ja tofu samankokoisiksi paloiksi aasialaisittain viistosti leikaten. Pilko paksoi. Halkaise isoimmat sienet. Hienonna sitruunaruoho ja murskaa valkosipuli, hienonna chili. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Vokkaa vihannekset mausteiden ja oliiviöljyn kanssa. Lisää lopuksi seesaminsiemenet ja hienonnettu korianteri.
  3. Grillaa tonnikalat nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin. Kalat saavat jäädä sisältä hieman mediumeiksi.
  4. Halkaise passionhedelmät ja kaavi niiden sisukset kulhoon. Leikkaa chili siemenineen reiluina paloina joukkoon. Lisää loput kastikkeen aineet ja sekoita. Valuta kastike tonnikalan päälle ja tarjoile kasvisvokin kanssa.
X