Reseptit

Tonnikalakolmioleivät

Tonnikalakolmioleivät sopivat vaikka retkievääksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
iStockphoto

Tonnikalakolmioleivät maistuvat väli- ja iltapalana sekä retkieväänä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tonnikalakolmioleivät

  • 1 tlk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
  • 200 g maustettua tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
  • hienonnettuja salaatinlehtiä
  • hienonnettua tilliä
  • hienonnettua ruohosipulia
  • 12 suurta paahtoleipäviipaletta

Valmistusohje

Tonnikalakolmioleivät valmistuvat helposti näin:

Valuta tonnikalasta öljy ja kumoa kala kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja hienonnettu tilli sekä ruohosipuli. Levitä puolet leipäviipaleista alustalle ja jaa tonnikalatahna niiden päälle.

Levitä tahna tasaiseksi kerrokseksi. Nosta toiset leipäviipaleet päälle ja paina ne tiiviisti paikalleen.

Leikkaa täytetyt leivät kolmioiksi. Nauti tonnikalakolmioleivät esimerkiksi green goddess -salaatin tai vihreän salaatin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Leivo itse patonki ja valitse herkulliset täytteet

X