Reseptit

Tonnikalalasagne

Tonnikalalasagne on maukas ja mehevä, kun sekoitat tonnikalan öljyineen valmiin pastakastikkeen joukkoon. Maista kastiketta ennen suolalla maustamista, sillä pastakastikkeiden suolaisuudessa on paljon eroja. Perinteisen valkokastikkeen sijaan lasagnen väliin lusikoidaan tuorejuustosta ja juustoraasteesta sekoitettua tahnaa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tonnikalalasagne

  • 1 prk (500 g) basilika-pastakastiketta
  • 2 tlk (à 200 g) tonnikalaa öljyssä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 prk (250 g) ruohosipulituorejuustoa
  • 6 lasagnelevyä

Vuoan voiteluun

  • öljyä

Pinnalle

  • 50 g juustoraastetta

Valmistusohje

Tonnikalalasagne tehdään helposti näin:

1. Sekoita pastakastike ja tonnikalat öljyineen, puristettu valkosipulinkynsi, viinietikka, sokeri, suola ja ripaus mustapippuria kulhossa.

2. Sekoita toisessa kulhossa juustoraaste ja tuorejuusto.

3. Voitele uunivuoka (koko 20 cm x 25 cm) öljyllä.

4. Lusikoi vuokaan tonnikalakastiketta, juustotahnaa ja paloiteltuja lasagnelevyjä kolmeen kerrokseen niin, että päällimmäiseksi jää tonnikalakastiketta. Ripottele päälle juustoraastetta.

5. Kypsennä tonnikalalasagne 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Vinkki: Tarjoa tonnikalalasagne raikkaan yrtti-rucolasalaatin tai rapsakan salaatin kanssa.

Katso myös: Tonnikala-pastapaistos

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy tomaattinen tonnikalapasta

X