Tonnikalalasagne
Tonnikalalasagne on maukas ja mehevä, kun sekoitat tonnikalan öljyineen valmiin pastakastikkeen joukkoon. Maista kastiketta ennen suolalla maustamista, sillä pastakastikkeiden suolaisuudessa on paljon eroja. Perinteisen valkokastikkeen sijaan lasagnen väliin lusikoidaan tuorejuustosta ja juustoraasteesta sekoitettua tahnaa.
Ainekset
Tonnikalalasagne
- 1 prk (500 g) basilika-pastakastiketta
- 2 tlk (à 200 g) tonnikalaa öljyssä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 tl viinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria myllystä
- 150 g juustoraastetta
- 1 prk (250 g) ruohosipulituorejuustoa
- 6 lasagnelevyä
Vuoan voiteluun
- öljyä
Pinnalle
- 50 g juustoraastetta
Valmistusohje
Tonnikalalasagne tehdään helposti näin:
1. Sekoita pastakastike ja tonnikalat öljyineen, puristettu valkosipulinkynsi, viinietikka, sokeri, suola ja ripaus mustapippuria kulhossa.
2. Sekoita toisessa kulhossa juustoraaste ja tuorejuusto.
3. Voitele uunivuoka (koko 20 cm x 25 cm) öljyllä.
4. Lusikoi vuokaan tonnikalakastiketta, juustotahnaa ja paloiteltuja lasagnelevyjä kolmeen kerrokseen niin, että päällimmäiseksi jää tonnikalakastiketta. Ripottele päälle juustoraastetta.
5. Kypsennä tonnikalalasagne 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa tonnikalalasagne raikkaan yrtti-rucolasalaatin tai rapsakan salaatin kanssa.
Katso myös: Tonnikala-pastapaistos
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy tomaattinen tonnikalapasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous