Reseptit

Tortillat tonnikalatäytteellä

Tortillat tonnikalatäytteellä mukailevat sushista tuttuja makuja. Tonnikalatahna maustetaan sopivasti teräväksi wasabilla ja makua piristetään gari-inkiväärillä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tortillat:

  • 4 tortillalettua
  • 1 avokado
  • 1 limetin mehu
  • 1/2 dl garia eli hillottua inkivääriä
  • 1-2 rkl Sriracha-chilikastiketta

Tonnikalatahna:

  • 1 prk (200 g) tonnikalapaloja öljyssä
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 tl wasabia

Valmistusohje

1. Levitä tortillaletut leikkuulaudalle.

2. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha lautaselle, murskaa haarukalla ja lisää joukkoon limetin mehu.

3. Levitä avokadotahna tortillalettujen päälle.

4. Valuta tonnikalapaloista öljy. Sekoita kulhossa tonnikalapalat ja ranskankerma. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipulisilppu tonnikalatahnan joukkoon. Mausta wasabilla.

5. Levitä tonnikalatahnaa tortilloille. Lisää päälle garia. Mausta srirachalla makusi mukaan. Taittele tortilla rullaksi ja kääräise wrap- tai leivinpaperin sisälle.

X