Reseptit

Toscapäärynät

Toscapäärynät tarjotaan kuumina vaniljajäätelön kera. Täydellinen, makea päätös vaikkapa keväiselle vappuaterialle. Reseptiä on helppo varioida niin omenalle, persikoille kuin nektariineillekin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Toscapäärynät

  • 4 päärynää

Tosca

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 100 g hasselpähkinärouhetta
  • 1 1/2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kermaa
  • 1/4 tl suolaa

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Toscapäärynät tehdään helposti näin:

1. Halkaise päärynät ja leikkaa niiden pyöreältä puolelta ohut viipale pois, niin puolikkaat pysyvät uunissa hyvin paikoillaan. Laita päärynät leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista niitä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

2. Valmista sillä aikaa toska. Mittaa kaikki toskan ainekset kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Anna pinnan pulpahtaa muutaman kerran, niin että seos paksuuntuu. Nosta kattila liedeltä.

3. Ota päärynät uunista. Nosta uunin lämpö 230-asteeseen. Lusikoi toska päärynöiden päälle ja paista niitä vielä noin 5 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin.

4. Jäähdytä päärynöitä hetki ja nostele ne sitten jälkiruokalautasille. Tarjoa toscapäärynät jäätelön kera.

Katso myös: Uunipäärynät sinihomejuuston, saksanpähkinöiden ja hunajan kera

Katso myös Kotiliesi.fi: Toscakakku

X