Reseptit

Toscapiirakka päärynätäytteellä

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 1 kpl valmis pakastemurotaikina

Täyte:

  • 2 isoa tai 4 pientä kypsää
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl kanelia

Toscakuorrutus:

  • 100 g mantelilastuja
  • 75 g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 3/4 dl kermaa tai täysmaitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Viipaloi päärynät ja asettele ne piirakkapohjan päälle. Sekoita kaneli ja sokeri ja ripottele seos päärynöille.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

4. Mittaa sillä välin kattilaan kaikki kuorrutuksen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin minuutin verran. Kaada seos piirakan päälle, nosta uuninlämpö 225-asteeseen ja jatka paistamista noin 5 minuuttia tai kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin. Varo, ettei toscakuorrutus pala.

5. Jäähdytä piirakka ja tarjoa hyvän kahvin kera.

X