Reseptit

Trifle

Trifle eli näyttävä kerrosjälkiruoka kruunaa aterian. Mantelipitsit voi valmistaa valmiiksi hyvissä ajoin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Trife

  • 200 g pakastevadelmia
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl vettä
  • 2 tähtianista

Vaniljavaahto

  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • (2 rkl sitruslikööriä)

Mantelisipsit

  • 100 g voita
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa

Koristeluun

  • tähtisadetikkuja

Valmistusohje

Trifle tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin mantelipitsit. Mittaa kaikki ainekset katti­laan ja sekoita koko ajan kuu­mentaen. Kun seos kiehahtaa, sammuta liesi ja anna sen kyp­syä vielä minuutti pari koko ajan sekoittaen.

2. Nostele seoksesta teelusi­kalla nokareita leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Muista jättää leviämisvara.

3. Paista 175-­asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Jäähdytä.

4. Mittaa pieneen kattilaan vadelmat, sokeri, vesi ja tähti­anikset.

5. Kiehauta ja hauduta hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja poista tähtianikset.

6. Vaahdota vaniljakastike ja kerma yhdessä kulhossa. Mausta tomusokerilla ja sitrusliköörillä.

7. Viimeistele triflet kokoamalla aineksista kauniit kerrosmaljat ja koristele vaikkapa tähtisadetikuilla, kun kannat jälkiruoat pöytään.

Katso myös: Pikkujoulujen parhaat jälkiruoat: 12 x helppo pikkujouluherkku

Katso myös Kotiliesi.fi: Jälkiruoka lasissa – näyttävät luksusherkut valmistuvat vähällä vaivalla

X