Trifle
Trifle eli näyttävä kerrosjälkiruoka kruunaa aterian. Mantelipitsit voi valmistaa valmiiksi hyvissä ajoin.
Ainekset
Trife
- 200 g pakastevadelmia
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl vettä
- 2 tähtianista
Vaniljavaahto
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 2 dl vispikermaa
- 1 rkl tomusokeria
- (2 rkl sitruslikööriä)
Mantelisipsit
- 100 g voita
- 100 g mantelilastuja
- 1 dl sokeria
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl maitoa
Koristeluun
- tähtisadetikkuja
Valmistusohje
Trifle tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin mantelipitsit. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja sekoita koko ajan kuumentaen. Kun seos kiehahtaa, sammuta liesi ja anna sen kypsyä vielä minuutti pari koko ajan sekoittaen.
2. Nostele seoksesta teelusikalla nokareita leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Muista jättää leviämisvara.
3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Jäähdytä.
4. Mittaa pieneen kattilaan vadelmat, sokeri, vesi ja tähtianikset.
5. Kiehauta ja hauduta hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja poista tähtianikset.
6. Vaahdota vaniljakastike ja kerma yhdessä kulhossa. Mausta tomusokerilla ja sitrusliköörillä.
7. Viimeistele triflet kokoamalla aineksista kauniit kerrosmaljat ja koristele vaikkapa tähtisadetikuilla, kun kannat jälkiruoat pöytään.
Katso myös: Pikkujoulujen parhaat jälkiruoat: 12 x helppo pikkujouluherkku
Katso myös Kotiliesi.fi: Jälkiruoka lasissa – näyttävät luksusherkut valmistuvat vähällä vaivalla
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous