Reseptit

Trikoloripizza

Teksti:
Jaana Sarkki

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 dl lämmintä vettä
  • 3-4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • (suolaa)
  • oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 mozzarellajuusto
  • salaattia, rucolaa tmv.
  • 10 minitomaattia halkaistuina
  • 1 avokado
  • mustapippuria
  • (balsamicoviinietikkaa)

Valmistusohje

Trikoloripizza saa värinsä tomaatista, mozzarellasta ja avokadosta.

Valmista pohja. Lisää kuivahiiva veteen ja anna liueta. Lisää vehnäjauhot, öljy ja halutessasi suola ja vaivaa taikinasta pallo. Jätä tekeytymään taikinakulhoon. Käännä uuni päälle 225 asteeseen.

Lämmitä valkosipuli oliiviöljyssä pannulla ja lisää tomaattimurska. Kypsytä seosta 10-15 minuuttia. Jäähdytä.

Taputtele tai kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä pinnalle tomaattikastike ja viipaloitu mozzarella. Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pohja on pullea ja kullankeltainen.

Nosta pohja uunista ja lisää päälle salaattia, avokadoa ja minitomaatit. Rouhi päälle mustapippuria ja halutessasi balsamicoa. Tarjoa heti.

 

X