Tryffeli-pekoni-pastasalaatti
Tryffeli-pekoni-pastasalaatti sopii oivallisesti vaikka piknikille, sillä sen maku vain paranee odottelusta. Pasta kannattaa kypsentämisen jälkeen huuhdella kylmällä vedellä, jotta se pysyy irtonaisena. Jos haluat salaatista vegeversion, korvaa pekoni aurinkokuivatulla tomaatilla tai savutofukuutioilla.
Ainekset
Tryffeli-pekoni-pastasalaatti
- 5 dl (250 g) pikkupastaa, esim. piccolo rigatoni
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl timjamia hienonnettuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl tryffeliöljyä
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 1 ps (80 g) babypinaatinlehtiä
- 1 dl parmesaanilastuja
- mustapippuria
Valmistusohje
Tryffeli-pekoni-pastasalaatti tehdään helposti näin:
1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Huuhtele kylmällä vedellä lävikössä.
2. Sekoita kulhossa kuorittu ja murskattu valkosipulinkynsi, timjami sekä oliivi- ja tryffeliöljy. Sekoita joukkoon pasta.
3. Leikkaa pekonisiivut 3–4 osaan ja paista rapeaksi paistinpannulla. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit ja pinaatinlehdet tarvittaessa. Sekoita pekonit, tomaatit ja pinaatti pastan joukkoon. Viimeistele tryffeli-pekoni-pastasalaatti parmesaanilastuilla ja mustapippurilla.
Katso myös Kotiliesi.fi: Pastasalaatti on maukas ja ruokaisa tarjottava – kurkkaa 9 suosittua pastasalaattia, jotka pitävät nälän loitolla
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous