Reseptit

Tsatsiki

Tarjoa tsatsikin kanssa esimerkiksi öljyssä tiristettyjä kesäkurpitsalastuja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tsatsiki

  • 1 l valuttamatonta luonnonjogurttia
  • 1 kurkku + suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • tillisilppua
  • mustia oliiveja

Valmistusohje

Tsatsiki kreetalaisittain tehdään näin:

1. Anna jogurtin valua sakeaksi paperilla vuoratussa kahvinsuodattimessa.

2. Pese ja raasta kurkku, mausta raaste kevyesti suolalla ja valuta raasteesta ylimääräinen neste siivilässä. Kuori valkosipulinkynnet.

3. Sekoita keskenään kurkkuraaste, jogurtti ja murskatut valkosipulinkynnet. Mausta jogurttikastike viinietikalla, öljyllä ja silputulla tillillä.

4. Kaada tsatsiki tarjolle kulhoon ja koristele oliiveilla. Voit valuttaa tsatsikin pinnalle noron oliiviöljyä.

Vinkki: Tarjoa tsatsikin kanssa öljyssä tiristettyjä kesäkurpitsalastuja. Leikkaa kesäkurpitsat hyvin ohuiksi viipaleiksi, kääntele suolalla sekä pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa ja paista kullanruskeiksi runsaassa oliiviöljyssä.

Saatat pitää myös kreetalaisilla lihapullilla ja tsatsikilla täytetyistä pitaleivistä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike

X