tsukune, japanilaiset lihapyörykät
Reseptit

Tsukune eli japanilaiset broileripyörykät vartaissa

Tsukune-pyöryköissä maistuu japanilainen keittiö.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g broilerinjauhelihaa
  • 1 dl pankojauhoja (karkeita japanilaisia korppujauhoja)
  • 2 tl maizenaa
  • 2 rkl sherryä tai valkoviiniä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 munan valkuainen
  • 1 rkl silputtua inkivääriä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 hienonnettu kevätsipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Sivelyyn

  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl soijaa
  • 2 tl hunajaa

Valmistusohje

 

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Anna seoksen tekeytyä 15 minuuttia. Pyörittele taikina pyöryköiksi ja pujota liotettuihin vartaisiin. Pullien väliin voit lisätä pieniä paprikapaloja. Sivele pyöryköitä grillaamisen aikana makealla soija-seesamiöljyllä.

Katso myös:

Broileripihvit kasvisten kera, Ruoka.fi

Broileripyörykät, Ruoka.fi

Broilerimureke, Kotiliesi.fi

X