Tsukune eli japanilaiset broileripyörykät vartaissa
Japanilaiset broileripyörykät eli tsukunet ovat pinnalta ihanan tahmaisia ja niissä maistuu kivasti japanilainen keittiö.
Ainekset
Japanilaiset broileripyörykät
- 400 g broilerinjauhelihaa
- 1 dl pankojauhoja (karkeita japanilaisia korppujauhoja)
- 2 tl maizenaa
- 2 rkl sherryä tai valkoviiniä
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 munan valkuainen
- 1 rkl silputtua inkivääriä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 hienonnettu kevätsipuli
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Sivelyyn
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl soijaa
- 2 tl hunajaa
Valmistusohje
Japanilaiset broileripyörykät eli tsukunet tehdään helposti näin:
1. Laita puiset vartaat likoamaan veteen vähintään 15 minuutiksi.
2. Sekoita kaikki broileripyöryköiden ainekset tasaiseksi massaksi. Anna seoksen tekeytyä 15 minuuttia.
3. Pyörittele taikina pyöryköiksi ja pujota liotettuihin vartaisiin. Pullien väliin voit lisätä pieniä paprikapaloja. Grillaa tsukunet kypsiksi. Sivele pyöryköitä grillaamisen aikana makealla soija-seesamiöljyllä.
Vinkki: Tsukunet ovat maukasta pikkusyötävää. Broileripyörykät taipuvat myös kokonaiseksi ateriaksi keitetyn riisin ja seesamilla maustetun pinaatin kanssa. Japanilaiset broileripyörykät eli tsukunet voi kypsentää joko grillissä tai uunissa. Vartaisiin voi halutessaan pujottaa myös kasviksia, kuten paprikalohkoja.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet herkullisen broilerimurekken
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous