Reseptit

Tsukune eli japanilaiset broileripyörykät vartaissa

27.7.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

400 g broilerinjauhelihaa
1 dl pankojauhoja (karkeita japanilaisia korppujauhoja)
2 tl maizenaa
2 rkl sherryä tai valkoviiniä
1 rkl seesamiöljyä
1 munan valkuainen
1 rkl silputtua inkivääriä
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 hienonnettu kevätsipuli
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Sivelyyn

1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijaa
2 tl hunajaa

Valmistusohje

Tsukune-pyöryköissä maistuu japanilainen keittiö.

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Anna seoksen tekeytyä 15 minuuttia. Pyörittele taikina pyöryköiksi ja pujota liotettuihin vartaisiin. Pullien väliin voit lisätä pieniä paprikapaloja. Sivele pyöryköitä grillaamisen aikana makealla soija-seesamiöljyllä.

Katso myös:

Broileripihvit kasvisten kera, Ruoka.fi

Broileripyörykät, Ruoka.fi

Broilerimureke, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo