Reseptit

Tsukune eli japanilaiset broileripyörykät vartaissa

Japanilaiset broileripyörykät eli tsukunet ovat pinnalta ihanan tahmaisia ja niissä maistuu kivasti japanilainen keittiö.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Kun kaipaat arkiruokaan ripauksen aasialaista eksotiikkaa, kokeile japanilaisia broileripyöryköitä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Japanilaiset broileripyörykät

  • 400 g broilerinjauhelihaa
  • 1 dl pankojauhoja (karkeita japanilaisia korppujauhoja)
  • 2 tl maizenaa
  • 2 rkl sherryä tai valkoviiniä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 munan valkuainen
  • 1 rkl silputtua inkivääriä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 hienonnettu kevätsipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Sivelyyn

  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl soijaa
  • 2 tl hunajaa

Valmistusohje

 Japanilaiset broileripyörykät eli tsukunet tehdään helposti näin:

1. Laita puiset vartaat likoamaan veteen vähintään 15 minuutiksi.

2. Sekoita kaikki broileripyöryköiden ainekset tasaiseksi massaksi. Anna seoksen tekeytyä 15 minuuttia.

    3. Pyörittele taikina pyöryköiksi ja pujota liotettuihin vartaisiin. Pullien väliin voit lisätä pieniä paprikapaloja. Grillaa tsukunet kypsiksi. Sivele pyöryköitä grillaamisen aikana makealla soija-seesamiöljyllä.

    Vinkki: Tsukunet ovat maukasta pikkusyötävää. Broileripyörykät taipuvat myös kokonaiseksi ateriaksi keitetyn riisin ja seesamilla maustetun pinaatin kanssa. Japanilaiset broileripyörykät eli tsukunet voi kypsentää joko grillissä tai uunissa. Vartaisiin voi halutessaan pujottaa myös kasviksia, kuten paprikalohkoja.

    Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet herkullisen broilerimurekken

    X