Reseptit

Tsukune eli japanilaiset broileripyörykät vartaissa

27.7.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Tsukune-pyöryköissä maistuu japanilainen keittiö.

Ainekset

400 g broilerinjauhelihaa
1 dl pankojauhoja (karkeita japanilaisia korppujauhoja)
2 tl maizenaa
2 rkl sherryä tai valkoviiniä
1 rkl seesamiöljyä
1 munan valkuainen
1 rkl silputtua inkivääriä
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 hienonnettu kevätsipuli
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Sivelyyn

1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijaa
2 tl hunajaa

Valmistusohje

 

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Anna seoksen tekeytyä 15 minuuttia. Pyörittele taikina pyöryköiksi ja pujota liotettuihin vartaisiin. Pullien väliin voit lisätä pieniä paprikapaloja. Sivele pyöryköitä grillaamisen aikana makealla soija-seesamiöljyllä.

Katso myös:

Broileripihvit kasvisten kera, Ruoka.fi

Broileripyörykät, Ruoka.fi

Broilerimureke, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme