Reseptit

Tulinen katkarapukeitto (Tom Jam Kung)

19.4.2012 Teksti: Sirpa Talka ja Niramon Thanuddhanusilp

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

12 dl katkarapu- tai kanalientä
4 tuoretta sitruunaruohon vartta paloiteltuna
4 tuoretta kafferilimetin lehteä
6 rkl kalakastiketta
6 rkl limettimehua
0.5 kg kuorittuja keskikokoisia tuoreita katkarapuja
3 tuoretta, pientä chiliä silputtuna
1 dl tuoreita korianteria silputtuna

Valmistusohje

Kiehauta liemi. Lisää sitruunaruoho, limetinlehdet, kalakastike ja limettimehu. Keitä seosta pari minuuttia. Lisää katkaravut ja chili ja keitä muutama minuuttia. Sirottele pinnalle korianteri.