Reseptit

Tulinen kylmä kurkkukeitto

Kylmä kurkkukeitto saa potkua tujauksesta tabascoa. Tarjoa kylmä keitto alkuruokana tai pääruokana esim. juurespihvien kanssa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Piparjuurella raikastettu kermaviilikastike on juurespihvien mainio makupari.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 (400 g) avomaankurkkua
  • 1 hapahko omena
  • 1 dl mintunlehtiä
  • 5 dl maustamatonta, rasvatonta jogurttia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • muutama tippa tabascoa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele avomaankurkut. Kuori omena, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat.

2. Mittaa tehosekoittimen kulhoon kaikki keiton ainekset. Soseuta sileäksi keitoksi. Maista ja mausta vielä tarvittaessa suolalla, sokerilla ja tabascolla.

3. Nosta keitto jääkaappiin ja tarjoile kylmänä kevyenä lounaskeittona tai alkuruokana.

X